logo-nav

Akoestiek


Home » Akoestiek

Akoestische oplossingen

Een veel voorkomend probleem is de nagalm in een ruimte. De nagalm verslechtert de verstaanbaarheid van een spreker of het beluisteren van (achtergrond)muziek. Deze ruimtes kunnen vaak met simpele oplossingen snel verbeterd worden.

Wij meten op locatie de ruimte om zo de akoestiek te verbeteren. Ook beoordelen wij de constructie en uiteraard de gebruikte materialen.
Harde plafonds, wanden en vloeren (bijvoorbeeld: steen en staal) zijn vaak de boosdoeners. In ons assortiment hebben wij vele producten om deze nagalm goed aan te pakken. Ook is het zeer belangrijk om in deze ruimtes de juiste luidsprekerboxen te gebruiken en uiteraard ook de plaatsing hiervan. Ook hier hebben wij rekenprogramma’s voor, maar ook belangrijk: Onze kennis!

Akoestische panelen

Akoestische wandpanelen zijn geluidsabsorberend en verbeteren de akoestiek door de galm in een ruimte te verminderen. Na het plafond is de wand het meest gebruikte oppervlak voor akoestische oplossingen. Wandpanelen hangen in het zichtveld en zijn daarom esthetischer dan akoestische plafondoplossingen. Er zijn ook vele design-oplossingen voor wanden. Zowel in vorm als in kleur!

Naast de standaard collectie akoestische wandpanelen kunnen we ook een product op maat voor u samenstellen om de akoestiek te verbeteren. Door het gebruik van de juiste panelen of bijvoorbeeld kleden is dit probleem snel te verhelpen. Enkele voorbeelden zijn hier weergegeven met foto’s.