logo-nav

Hospice Dignitas Hoorn

Home » Hospice Dignitas Hoorn

Geluidsinstallatie Hospice Dignitas

Een mooie opdracht van Hospice Dignitas in Hoorn.
De wens was een goede geluidsinstallatie opgedeeld in twee zones. Omdat de ruimte in sommige gevallen bij grote evenementen te klein is, wordt de patio bij de kapel toegevoegd. Zo is de toespraak/muziek ook hoorbaar buiten de kapel.

In de kapel is gekozen voor luidsprekerboxen van APART audio. Krachtige 8″ luidsprekerboxen die goed functioneren bij het afspelen van muziek. Ook bij spraak is de verstaanbaarheid optimaal. Uiteraard worden de bassen dan gefilterd.

In de patio is gekozen voor de compacte 5″ luidsprekerboxen van AUDAC. Prachtig van klank bij een goede achtergrondmuziek en helder bij spraak!

Om de luidsprekerboxen te voeden is gekozen voor een 100 volt eindversterker van AUDAC. 
De zones zijn gemakkelijk te bedienen met een zone-mixer van AUDAC. Deze mixer van AUDAC is ook voorzien van Bluetooth! Handig en snel muziek streamen van de smartphone of tablet met één druk op de knop.

Voor de verstaanbaarheid van de spreker in de kapel en patio van Hospice Dignitas is zeer belangrijk. Wij hebben gekozen voor de draadloze microfoons van LD-Systems. Deze zijn kwaliteit geweldig en ook zeer betaalbaar.

Beamer en projectiescherm:

Ook zijn er presentaties in de kapel van Hospice Dignitas. Hiervoor was wel één vereiste: Het projectiescherm moest de mobiel zijn. Dit scherm is eenvoudig inklapbaar en handig op te bergen. Merk hiervan: Projecta.

De beamer (ook wel projector genoemd) is van het merk: Optoma. Hogelichtopbrengst van 4200 ANSI. Uiteraard is deze projector van Optoma voorzien van 2x Hdmi en 1x VGA. Apparaten zoals bijvoorbeeld een laptop of DVD-speler zijn eenvoudig aan te sluiten d.m.v. een wandmodule.

Akoestische verbetering:

De ruimte van de kapel had een akoestisch probleem. Dit moest op een eenvoudige manier opgelost worden, zonder het prachtige gebouw van binnen grondig te hoeven aan te pakken. Door het plaatsen van akoestische panelen
(merk Vicoustic) aan de grote zijde van de kapel, is de ruimte nu optimaal akoestisch verbeterd.

Ruimtes met een akoestische probleem, zijn vaak eenvoudig te verbeteren. Door onze jarenlange ervaring en kennis is dit vaak met een paar simpele ingrepen op te lossen. Wij gebruiken vele merken en materialen.