logo-nav

Starbucks Manufacturing EMEA B.V.

Home » Starbucks Manufacturing EMEA B.V.

Geluidsinstallatie fabriekshal Starbucks Manufacturing EMEA B.V.

Wij van Koster AVL zijn weer enorm trots dat wij weer een prachtig concern mochten voorzien van een perfecte geluidsinstallatie.

Wie lust de heerlijke koffievarianten van Starbucks niet! Iedereen kent het en de meeste hebben het geproefd.
De werknemers in de fabriek bezorgen ons heerlijke koffie en die verdienen ook een ideale werksfeer. Dat wordt nu mede mogelijk gemaakt door een goede achtergrondmuziek in de fabriek van Starbucks.

Wij van Koster AVL kregen als opdracht de fabriek te voorzien van een goede 100 volt geluidsinstallatie. Dat krachtig genoeg was om het machinegeluid te overrulen. Omdat geluidsinstallaties monteren ons corebusiness is, was dit natuurlijk geen enkel probleem. Wel blijft elke ruimte voor ons een enorme uitdaging. Zo ook hier bij Starbucks.
De ruimtes zijn gevuld met machines. En alleen bij de machines zelf zijn juist de medewerkers de gehele dag productief.

De oude installatie bestond uit verschillende soorten muziekbronnen, dat betekende verschillende muziekzenders in één ruimte. Dat is natuurlijk qua luistergenot niet ideaal.

Daarom hebben wij gekozen voor een matrix-systeem van AUDAC. Met radiozender-keuze per ruimte.
De productieruimte is voorzien van krachtige 8 inch 100 volt luidsprekerboxen van AUDACPrachtige klankweergave en krachtig genoeg voor een klein feestje.

Productie verhogen door goede achtergrondmuziek op werkvloer:

De luidsprekerboxen zijn nu gericht op de werknemers, zodat de galm van de ruimte zelf minimaal is. Uiteraard denken wij goed na over de nagalm is dit soort ruimtes. Ook is de kantoorruimte voorzien van 100 volt plafondluidsprekers. Hier is ook de centrale bediening.
Zoals eerder vermeld, is gekozen voor een Matrix-mixer van AUDAC en uiteraard ook door ons geprogrammeerd.

In de productieruimte zelf is een wandmodule met display gemonteerd. Hiermee kan de werknemer de volume en de muziekzender eenvoudig bedienen met een draaiknop. Ook kan hier een iPhone of andere muziekbron extern op aangesloten worden.

Uiteraard wensen wij de medewerkers van Starbucks Manufacturing EMEA B.V. veel plezier met de  geluidsinstallatie!